Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Пт, 21 Ноя 2025, 20:58 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Книга про щеплення у подарунок для вагітних, батьків немовлят та дітей дошкільного віку - http://www.privivok.net.ua/uk/content/692-kniga-pro-shcheplennya-u-podarunok-dlya-vagitnih-batkiv-nemovlyat-ta-ditey-doshkilnogo

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Чай із Великобританії зацікавив чи вартий переплати за бренд?  (Прочитано 38 раз)
belikovmelvin
Постоялец

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Ср, 12 Ноя 2025, 14:26 »

Чесно, ніяк не розумію, чому всі так хвалять англійський чай. Купувала кілька разів різні варіанти, але не бачу різниці звичайний чорний, як і всі інші. Хочеться зрозуміти, у чому саме особливість. Чи це більше про традицію, ніж про смак? Бо я очікувала якоїсь насиченості, а отримала просто темну рідину без аромату.
Filipenkov01
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Ср, 12 Ноя 2025, 14:26 »

Мабуть, проблема не в чаї, а в тому, як його заварюєш. Англійці готують його трохи інакше: не кип’ятком, а водою, що охолола кілька секунд, і настоюють максимум три хвилини. Вони не прагнуть до яскравого запаху, для них головне текстура і глибина смаку. Якщо пробуєш уперше, не шукай солодощів чи квіткових нот це не той тип чаю. Тут акцент на м’якому, збалансованому післясмаку.
belikovmelvin
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Ср, 12 Ноя 2025, 14:26 »

Я колись теж думала, що англійський чай переоцінений. Але коли мені привезли з Лондона невелику коробку, то я зрозуміла різницю. Там немає ароматизаторів, і саме тому смак чистий і глибокий. Його не потрібно нічим підсилювати ні лимоном, ні цукром. Навіть запах кип’ятку на заварці відрізняється він нагадує осінній лист, трохи солодовий, трохи деревний. Це не напій для швидкого ковтка, а для спокійного ранку.
Filipenkov01
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Ср, 12 Ноя 2025, 14:28 »

Я колись теж думала, що англійський чай переоцінений. Але коли мені привезли з Лондона невелику коробку, то я зрозуміла різницю. Там немає ароматизаторів, і саме тому смак чистий і глибокий. Його не потрібно нічим підсилювати ні лимоном, ні цукром. Навіть запах кип’ятку на заварці відрізняється він нагадує осінній лист, трохи солодовий, трохи деревний. Це не напій для швидкого ковтка, а для спокійного ранку.

Всім привіт, якщо хочете спробувати справжній англійський чай, замовте його на сайті маркету Маудау. Там постачають партії, що зберігають природний смак без ароматизаторів.
Я купував кілька разів тут https://maudau.com.ua/category/chai-2/country_of_origin=velikobritanija завжди однакова якість, листя ціле, не пил. Колір настою насичений, аромат рівний, немає гіркоти навіть після тривалого заварювання. Відчувається, що продукт не для ефекту, а для смаку. Раджу спробувати ще раз, але з правильним чаєм і без цукру тоді зрозумієш, за що англійці цінують свої традиції.
Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: