Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Вс, 30 Ноя 2025, 00:20 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Продолжается акция "Информация о прививках - будущим мамам Украины" - http://www.privivok.net.ua/node/610

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Потрібен геотекстиль для облаштування дренажу!  (Прочитано 34 раз)
belikovmelvin
Постоялец

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Вт, 25 Ноя 2025, 10:23 »

Потрібен геотекстиль для облаштування дренажу навколо будинку. Хочу запобігти засміченню труби і просіданню траншеї. Не можу визначитися зі щільністю, бо одні кажуть брати тонший, інші радять щільніший. Потрібна порада щоб вибрати варіант для піщано-глинистого грунту.
Filipenkov01
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Вт, 25 Ноя 2025, 10:24 »

Я робив дренаж у дворі і використовував полотно 150 г. Цієї щільності вистачає щоб затримувати дрібні частинки, але вода проходить безперешкодно. Тонкий матеріал швидше проривається при засипанні, особливо якщо трапляється каміння. Для вашого грунту варто взяти середню щільність.
belikovmelvin
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Вт, 25 Ноя 2025, 10:24 »

При облаштуванні траншеї біля теплиці я експериментував з різними полотнами. Дешевші варіанти рвуться, коли їх притискає щебінь. Краще брати голкопробивний матеріал, бо він витримує тиск і не забивається мулом. Рулон потрібно загортати навколо щебеню повністю, тоді труба не замулюється.
Filipenkov01
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Вт, 25 Ноя 2025, 10:25 »

При облаштуванні траншеї біля теплиці я експериментував з різними полотнами. Дешевші варіанти рвуться, коли їх притискає щебінь. Краще брати голкопробивний матеріал, бо він витримує тиск і не забивається мулом. Рулон потрібно загортати навколо щебеню повністю, тоді труба не замулюється.

Коли робив дренаж навколо фундаменту, я купував геотекстиль для дренажу https://www.vodaland.com.ua/catalog/strengthening_ground/geotextile/ і можу описати свої спостереження. Важливо щоб геотекстиль мав достатню щільність, інакше при засипанні він розтягується і втрачає форму.
Я взяв полотно 150 г, і воно добре тримає навантаження навіть після твердіння ґрунту. Обов’язково потрібно залишити нахльост не менше ніж 20 сантиметрів, бо без цього у місцях стиків потрапляє дрібний мул. Під час засипання треба розподіляти щебінь рівномірно щоб не створювати точкового тиску.
Полотно пропускає воду без затримок і після сильних дощів траншея не заповнюється вологою. За рік експлуатації жодних провалів чи замулювання не було. Якщо плануєте працювати в глинистому шарі, краще брати щільніші варіанти, бо вони довше зберігають структуру і не дають дрібним частинкам проникати всередину.

Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: