При облаштуванні траншеї біля теплиці я експериментував з різними полотнами. Дешевші варіанти рвуться, коли їх притискає щебінь. Краще брати голкопробивний матеріал, бо він витримує тиск і не забивається мулом. Рулон потрібно загортати навколо щебеню повністю, тоді труба не замулюється.
Коли робив дренаж навколо фундаменту, я купував геотекстиль для дренажу
https://www.vodaland.com.ua/catalog/strengthening_ground/geotextile/ і можу описати свої спостереження. Важливо щоб геотекстиль мав достатню щільність, інакше при засипанні він розтягується і втрачає форму.
Я взяв полотно 150 г, і воно добре тримає навантаження навіть після твердіння ґрунту. Обов’язково потрібно залишити нахльост не менше ніж 20 сантиметрів, бо без цього у місцях стиків потрапляє дрібний мул. Під час засипання треба розподіляти щебінь рівномірно щоб не створювати точкового тиску.
Полотно пропускає воду без затримок і після сильних дощів траншея не заповнюється вологою. За рік експлуатації жодних провалів чи замулювання не було. Якщо плануєте працювати в глинистому шарі, краще брати щільніші варіанти, бо вони довше зберігають структуру і не дають дрібним частинкам проникати всередину.