У мене було щось подібне, тільки я починав ще раніше, коли нормальних магазинів майже не було, і доводилось брати що попало. І от тоді я реально намучився — то тяга ніяка, то смак дивний, то через тиждень вже щось ламається. Потім з часом почав розбиратись і зрозумів, що головне — це не тільки сам кальян, а вся система в цілому: від чаші до вугілля. Зараз я вже не експериментую хаотично, а беру перевірені речі. Наприклад, коли питають, де дивитись варіанти, я просто кидаю
https://hookahshop.org/, бо це якраз той випадок, коли зібрані нормальні бренди і можна не боятись, що тобі продадуть якийсь ноунейм. Там, до речі, зручно, що є і американські, і німецькі, і наші варіанти, і кожен може підібрати під себе. Я ще звернув увагу, що у них адекватно пояснюють різницю між моделями, а не просто “цей дорожчий, значить кращий”. Із порад — не бери одразу купу аксесуарів, краще мінімум, але якісний, а вже потім докупиш те, що реально потрібно. І ще лайфхак — слідкуй за чистотою, бо навіть топовий кальян може зіпсувати враження, якщо його не мити нормально.