Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Ср, 21 Янв 2026, 04:55 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Книга про щеплення у подарунок для вагітних, батьків немовлят та дітей дошкільного віку - http://www.privivok.net.ua/uk/content/692-kniga-pro-shcheplennya-u-podarunok-dlya-vagitnih-batkiv-nemovlyat-ta-ditey-doshkilnogo

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Малий астигматизм і сухість очей, це реально лікується сучасними методами?  (Прочитано 70 раз)
Hermon
Пользователь
**

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Вс, 28 Дек 2025, 10:35 »

Маю невеликий астигматизм, через що картинка постійно двоїться, особливо ввечері за кермом. До того ж мучить постійна сухість, очі наче піском засипані після пари годин роботи за монітором. Чи реально це взагалі виправити раз і назавжди сучасними методами. Окуляри проблему сухості тільки погіршують, лінзи взагалі носити не можу через подразнення. Хто стикався з таким поєднанням, як рятувалися.
uvaty
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Вс, 28 Дек 2025, 10:35 »

Астигматизм прибирається лазером за лічені хвилини, сама через це пройшла минулого року. Сухість спочатку може трохи посилитися після операції, але це тимчасовий ефект. Мені призначали спеціальні зволожуючі краплі без консервантів, які реально допомагають відновити слізну плівку. Головне не затягувати, бо постійна напруга очей через поганий зір тільки провокує нові запалення рогівки.
Gornik
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Вс, 28 Дек 2025, 10:36 »

Сухість часто виникає через неправильну роботу повікових залоз, тому просто капати очі замало. При астигматизмі око постійно напружується, щоб сфокусуватися, що теж виснажує слизову. Мені робили комплексне обстеження, де перевіряли не лише діоптрії, а й стабільність слізної плівки. Після корекції методом Femto-LASIK сухість зникла десь за два місяці, бо м'язи ока нарешті розслабилися. Зараз бачу чітко, нічого не пече. Раджу спочатку знайти причину сухості, а потім вже планувати лазер, інакше реабілітація буде затяжною. Без нормального зволоження рогівка гоїться довше, це треба враховувати перед процедурою.
Jehus
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Вс, 28 Дек 2025, 10:41 »

Маю невеликий астигматизм, через що картинка постійно двоїться, особливо ввечері за кермом. До того ж мучить постійна сухість, очі наче піском засипані після пари годин роботи за монітором. Чи реально це взагалі виправити раз і назавжди сучасними методами. Окуляри проблему сухості тільки погіршують, лінзи взагалі носити не можу через подразнення. Хто стикався з таким поєднанням, як рятувалися.

Для вирішення таких питань потрібна нормальна діагностика на сучасному обладнанні, щоб лікар бачив повну картину стану рогівки. Мені свого часу дуже допомогла ця приватна клініка ока  де фахівці спеціалізуються саме на складних випадках з астигматизмом. Важливо, щоб вам зробили топографію ока, це покаже всі нерівності поверхні.
Щодо сухості, то існують процедури чищення залоз повік, які прибирають причину дискомфорту, а не просто маскують симптоми краплями. Я спочатку пройшла курс лікування синдрому сухого ока, а вже потім робила лазерну корекцію. Такий підхід гарантує, що результат буде стабільним, а очі не будуть червоними. Не бійтеся технологій, зараз все робиться без болю, головне вибрати правильну тактику лікування під свій тип рогівки.

Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: