Маю невеликий астигматизм, через що картинка постійно двоїться, особливо ввечері за кермом. До того ж мучить постійна сухість, очі наче піском засипані після пари годин роботи за монітором. Чи реально це взагалі виправити раз і назавжди сучасними методами. Окуляри проблему сухості тільки погіршують, лінзи взагалі носити не можу через подразнення. Хто стикався з таким поєднанням, як рятувалися.
Для вирішення таких питань потрібна нормальна діагностика на сучасному обладнанні, щоб лікар бачив повну картину стану рогівки. Мені свого часу дуже допомогла ця приватна
клініка ока де фахівці спеціалізуються саме на складних випадках з астигматизмом. Важливо, щоб вам зробили топографію ока, це покаже всі нерівності поверхні.
Щодо сухості, то існують процедури чищення залоз повік, які прибирають причину дискомфорту, а не просто маскують симптоми краплями. Я спочатку пройшла курс лікування синдрому сухого ока, а вже потім робила лазерну корекцію. Такий підхід гарантує, що результат буде стабільним, а очі не будуть червоними. Не бійтеся технологій, зараз все робиться без болю, головне вибрати правильну тактику лікування під свій тип рогівки.