Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Сб, 20 Апр 2024, 06:10 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Возобновление акции по донесению информации о прививках до беременных - http://www.privivok.net.ua/smf/index.php/topic,699.135.html
 
   Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: МОЗ затвердило Методичні рекомендації щодо здорового харчування  (Прочитано 4090 раз)
0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Flare
Глобальный модератор
*****

Житомир

Рейтинг: 76
Сообщений: 1098



Просмотр профиля
« : Пн, 18 Фев 2013, 19:43 »

18.02.2013

"Визначені також поради щодо дотримання пацієнтом певного виду дієти, залежно від його стану та анамнезу. Так серед найбільш вивчених дієтичних підходів, спрямованих на збереження здоров'я, медики виділяють дієту із низьким вмістом жиру, також - дієту для контролю артеріальної гіпертензії, середземноморську дієту та вегетаріанську. Всі вони, як зауважують лікарі, мають достовірний позитивний вплив на здоров'я хворих та здорових людей. При цьому зазначені дієти не мають на меті лише зменшення маси тіла. Так, наприклад, середземноморська дієта дозволяє зменшити ризики захворювання на рак, хворобу Паркінсона та Альцгеймера.

Розроблені і суто практичні рекомендації щодо здорового харчування. При цьому підрахунок загальних енергетичних потреб повинен проводитись з урахуванням віку, статі та рівня фізичної активності.

Згідно із Методичними рекомендаціями, рекомендованим добовим рівнем споживання солі для здорових людей є 6 грамів або 2,3 грами натрію. Зменшення кількості солі у дієті асоційовано із зниженням ризику ССЗ та смертності від них. Усім без виключення слід рекомендувати споживання понад 300 грамів фруктів та 300 грамів овочів щоденно. Ці харчові продукти являються важливим джерелом харчових волокон. Збільшення рівню їх споживання призводить до зменшення смертності від усіх причин, ССЗ та інсульту.

Слід рекомендувати усім пацієнтам заміну рафінованих злаків у дієті на цільнозернові злаки, які містять значно більше харчових волокон. Домінування у раціоні харчування рафінованих злаків призводить до набору зайвої ваги. Необхідно також радити пацієнтам замінити молоко та молочні продукти з нормальним вмістом жиру на знежирені. Слід споживати 500 - 700 мл (або понад три порції) молочних та кисломолочних продуктів з низьким вмістом жиру щоденно.

Особливу увагу слід звернути на необхідність значного обмеження споживання червоного м'яса та технологічних продуктів з м'яса. Риба, птиця, бобові, горіхи та насіння, а також знежирені молочні продукти повинні рекомендуватись в якості основного джерела білку. Слід також значно обмежити споживання насичених жирів та уникати вживання транс-жирів, зважаючи на суттєве збільшення ризику атеросклерозу та інсульту."


Полный текст: http://moz.gov.ua/ua/portal/pre_20130216_0.html
Записан

Алла
Ветеран
*****

Мариуполь

Рейтинг: 76
Сообщений: 2390



Просмотр профиля
« Ответ #1 : Вт, 19 Фев 2013, 10:47 »

Купила в магазине АТБ лук и попробовала его прорастить в банках в водой. Корни дал, а зелени нет уже 3 недели! И чем же этот лук обработан, раз такой результат? И чем вообще все в магазинах напичкано? Уже давно вместо еды катастрофа.
Записан

Эпоха прививок стремительно уходит в прошлое. Сейчас вакцинаторов поддерживает только наш страх и тупость. Не надо бояться защищать своих детей. Кроме нас, их защитить некому. 23 декабря 2008 года мы выиграли суд против главного санитарного врача.
Страниц: [1]
  Печать  
 
Перейти в:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!