Власники авто до вас питання, дивіться я купую автоцивілку, типу якщо я комусь в'їду в зад, то моя страхова поремонтує авто тієї людини якій нанесені збитки. Правильно? Але ж моя машина також постраждала, то шо я маю за свої гроші її лагодити? А не дай боже якась травма у водія, за які гроші буде проходити лікування? Що також з власної кишені чи що?
Все правильно ви розумієте: звичайна автоцивілка — це захист вашого гаманця від претензій інших людей, а не страховка вашої машини. Якщо ви винуватець, то компанія платить потерпілому, а свій бампер чи фару дійсно доведеться відновлювати самостійно. Для ремонту власного авто вже потрібне КАСКО, але це зовсім інші гроші.
Щодо травм — це взагалі найскладніший момент. ОСЦПВ покриває лікування постраждалих пасажирів чи іншого водія, але не ваше. Якщо за кермом травмується сам винуватець, то за замовчуванням це лягає на його власні плечі. Тому зараз багато хто докуповує до основного поліса ще й страхування нещасних випадків для водія. Це коштує копійки порівняно з ціною ліків у наш час.
Ось цікава стаття про те що покриває автоцивілка, а коли потрібне особисте медичне страхування водія
www.vikka.ua/korisne/shho-pokryvaye-avtoczyvilka-a-koly-potribne-osobyste-medychne-strahuvannya-vodiya/ раджу почитати, щоб потім не було неприємних сюрпризів прямо на місці ДТП.
І ще порада: завжди звертайте увагу на розмір франшизи. Багато хто ведеться на дешевий поліс, а потім при дрібній аварії виявляється, що перші кілька тисяч гривень все одно треба платити з кишені, бо така умова договору. Краще брати з нульовою франшизою, воно набагато спокійніше. Ви вже пригледіли якусь конкретну страхову чи поки тільки розбираєтесь у механізмі?