Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Сб, 01 Ноя 2025, 13:42 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Продолжается акция "Информация о прививках - будущим мамам Украины" - http://www.privivok.net.ua/node/610

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Не можу знайти нормальну каву в зернах!  (Прочитано 46 раз)
belikovmelvin
Постоялец

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Сб, 18 Окт 2025, 09:24 »

Останнім часом не можу знайти нормальну каву в зернах, щоб була свіжа й не пережарена. У супермаркетах то запаху немає, то смак гіркий. Де ви замовляєте каву по інтернету, щоб дійсно якісна була? Цікавить арабіка середньої обсмажки, щоб підійшла і для турки, і для кавомашини.
Filipenkov01
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Сб, 18 Окт 2025, 09:25 »

Я вже давно не беру каву в магазинах, бо смак різний кожного разу. Замовляю онлайн, беру невеликими порціями по 250 г. Так кавові зерна не встигають втратити аромат. Найбільше подобається колумбійська і гватемальська арабіка, обсмажка medium roast. Головне дивитися, щоб дата обсмаження була не старша двох тижнів.
belikovmelvin
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Сб, 18 Окт 2025, 09:25 »

Підтримую, свіжість вирішує все. У мене стоїть кавомолка, тому купую тільки зерна. Важливо ще, щоб пакування було з клапаном дегазації, тоді аромат не вивітрюється. Якщо хочеш яскравішу кислотність бери Ефіопію або Кенію. Якщо більш шоколадний післясмак Бразилію або Гватемалу. Деякі магазини навіть обсмажують під замовлення.
Filipenkov01
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Сб, 18 Окт 2025, 09:26 »

Підтримую, свіжість вирішує все. У мене стоїть кавомолка, тому купую тільки зерна. Важливо ще, щоб пакування було з клапаном дегазації, тоді аромат не вивітрюється. Якщо хочеш яскравішу кислотність бери Ефіопію або Кенію. Якщо більш шоколадний післясмак Бразилію або Гватемалу. Деякі магазини навіть обсмажують під замовлення.

Здравствуйте, я теж перепробувала різні місця. Найзручніше брати каву в зернах https://maudau.com.ua/category/kava/typ_86=u-zernakh онлайн, бо можна одразу вибрати сорт, країну і ступінь обсмаження.
Останнім часом замовляю тільки в Маудау. Там гарний вибір зернової кави і реальні фото пакувань. Порада: бери спочатку 250 г, щоб зрозуміти, чи подобається смак, а вже потім можна брати кілограм. Якщо є кавомолка, змелюй безпосередньо перед заварюванням, тоді аромат максимально зберігається.

Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: