Чистка у стоматолога потрібна не лише тоді, коли вже видно темний наліт або відчувається неприємний запах. Із власного досвіду скажу — оптимально проходити професійну гігієну раз на 6 місяців. Але є ситуації, коли варто йти раніше: якщо часто п’єте каву, чай, курите, носите брекети або помічаєте кровоточивість ясен. Такі симптоми свідчать, що зубний камінь і бактеріальний наліт уже активно накопичуються, навіть якщо зовні все здається більш-менш нормально.
Я свого часу саме через підвищену чутливість і потемніння емалі звернувся до стоматології в Києві Elis Dental. Спочатку зробили професійну чистку, пояснили, де саме накопичився камінь і як це впливає на ясна. А вже після цього я вирішив зробити відбілювання системою Beyond. Попередньо вивчав інформацію, навіть заходив за посиланням
https://elisdental.com.ua/terapiya/vidbilyuvannya-sistemoyu-beyond-2-shhel, щоб розуміти, як працює технологія.
Результат мене реально приємно здивував: після чистки зуби стали світлішими, а після відбілювання — ще й рівномірними за кольором, без плям. І що важливо — дискомфорт був мінімальний, усе пройшло спокійно.
Тому якщо підсумувати: чистка потрібна регулярно, а не “коли вже болить”. І вона — обов’язковий етап перед будь-яким відбілюванням, якщо хочете дійсно гарний і безпечний результат.