Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Вс, 02 Ноя 2025, 04:28 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Возобновление акции по донесению информации о прививках до беременных - http://www.privivok.net.ua/smf/index.php/topic,699.135.html

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Які таблетки хлору краще для маленького басейну?  (Прочитано 25 раз)
uvaty
Пользователь
**

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Чт, 30 Окт 2025, 09:43 »

Наповнив дитячий басейн на подвір’ї, десь 3 куби води, але за два дні вона мутніє і з’являється слиз на дні. Чув, що для такого об’єму краще користуватись таблетками хлору, але не розумію, які саме брати. Є різні типи - швидкорозчинні, тривалої дії, універсальні. Підкажіть, які ефективні для маленького басейну, щоб вода лишалась прозорою й без запаху.
Gornik
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Чт, 30 Окт 2025, 09:44 »

У мене така ж ситуація, басейн на 2,5 куби. Брав швидкорозчинні таблетки, але ефект короткий, вода чиста день-два, потім знов цвітіння. Якщо залишаєш воду на тиждень, краще тривалої дії. Я ще додаю альгіцид у мінімальній дозі, тоді не слизько. Головне, не кидати таблетку прямо у воду, тільки в дозатор або скіммер.
Jehus
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Чт, 30 Окт 2025, 09:44 »

Я теж пробував різні, найкраще працюють комбіновані таблетки з хлором, альгіцидом і флокулянтом. Вони повільно розчиняються і тримають воду стабільно чистою. Для маленького басейну вистачає чверті таблетки на кілька днів. Головне не переборщити, бо перевищення дозування робить воду різку на запах. Раз на тиждень все одно треба міняти частину води, інакше накопичується осад.
Hermon
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Чт, 30 Окт 2025, 09:45 »

Я користуюсь тільки повільнорозчинними таблетками, бо вони дають стабільний рівень хлору без різких коливань. Брав різних виробників, але найзручніше, коли є дозатор і можна точно розрахувати кількість. Для басейнів до 5 кубів вистачає невеликої таблетки, яку кладу в поплавок, і вода тримається прозорою більше тижня.
Якщо треба підібрати конкретний тип, подивись різні варіанти таблеток хлору https://aquadoctor.ua/ua/product-category/himiya-dlya-baseynu/attribute-forma-vypuska-tabletki-dlya-baseynu/attribute-tip-sredstva-hlor-ua/ AquaDoctor. Там можна вибрати за формою, розміром і типом дії. Не обов’язково брати найдорожчі, важливіше, щоб таблетка рівномірно розчинялась і не осідала на дні.

Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: