Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Пт, 13 Мар 2026, 19:00 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Книга про щеплення у подарунок для вагітних, батьків немовлят та дітей дошкільного віку - http://www.privivok.net.ua/uk/content/692-kniga-pro-shcheplennya-u-podarunok-dlya-vagitnih-batkiv-nemovlyat-ta-ditey-doshkilnogo

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Як обрати миючі шпалери, щоб легко було їх доглядати щодня вдома?  (Прочитано 35 раз)
Hermon
Пользователь
**

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Пн, 26 Янв 2026, 04:54 »

Не можу визначитися з вибором, бо хочу шпалери, які реально можна мити без проблем, але боюся, що після першого прибирання вони втратять колір або текстуру. Стіни у нас маленькі, і навіть невелика пляма виглядає як катастрофа. Хочеться щось надійне, але зрозуміти, які саме, складно, бо асортимент величезний і всі варіанти схожі.
Gornik
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Пн, 26 Янв 2026, 04:54 »

Я б просто дивився на те, що написано стійкі до миття, не треба надто заморочуватись. У мене вдома такі і реально класно відмиваються, не тріскаються, не блякнуть, можна просто губкою протерти і все, без всяких танців із клеєм чи спеціальними засобами.
Jehus
Постоялец

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Пн, 26 Янв 2026, 04:55 »

Тут треба врахувати матеріал, вінілові або флізелінові. Вінілові більш водостійкі і краще витримують часте миття, а флізелінові трохи “дихають”, але теж терпимі. Також важлива щільність і покриття поверхні, бо тонкі з малюнком швидше зношуються. Плюс треба дивитись, що написано на етикетці про способи догляду, бо іноді можна просто протирати вологою, а інші треба акуратно мити, щоб не пошкодити малюнок.
uvaty
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Пн, 26 Янв 2026, 04:57 »

У мене досвід такий, що варто дивитися на маркування і матеріал. Я купував миючі шпалери в магазині Leroymerlin https://www.leroymerlin.ua/f/shpalery/sposib-dogliadu=stiiki-do-myttia і це реально допомогло зрозуміти, які витримують часте вологе прибирання. Вдома у коридорі та кухні вони добре тримаються, навіть після кількох років.
Головне, дивитися щільність, поверхню та спосіб догляду. Легко мити губкою або м’яким засобом, без ризику втратити колір. Раджу ще перед покупкою перевіряти відгуки, бо це дає реальну картину, як вони поводяться в умовах вашої квартири. Так ви точно не помилитеся.
Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: