Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Ср, 18 Фев 2026, 22:38 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Возобновление акции по донесению информации о прививках до беременных - http://www.privivok.net.ua/smf/index.php/topic,699.135.html

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Що робити, якщо НМТ з математики або історії пішло не так — чи є сенс розглядати  (Прочитано 15 раз)
Sannda
Новичок
*

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Сегодня в 15:13 »

Ой, хлопці, а хтось уже стикався з таким, що НМТ з математики чи історії просто розвалилося? У мене племінниця цього літа так злилася на математику — готувалася нормально, але в день тесту просто блокнуло, і результат вийшов зовсім не той, на що розраховувала. Тепер сидить і думає, чи є сенс взагалі намагатися перевестися кудись в Україні, чи краще глянути на паралельний вступ за кордон, поки не пізно. Бо в нас же війна, все ускладнює, а вчитися хочеться нормально. Хто проходив подібне — що реально працює, чи то марно сподіватися?
Intuas
Новичок
*

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Сегодня в 15:15 »

Знаєш, я теж бачив схожі історії серед знайомих — один хлопець після слабкого НМТ з історії просто не витримав нервів і вирішив не чекати наступного року. Замість цього пішов шляхом паралельного набору в європейський виш, де не вимагають наших тестів, а беруть на основі атестата та мотиваційного листа. У нього вийшло нормально, зараз вчиться дистанційно і вже планує перевестися ближче додому після першого року. До речі, чув про варіант про онлайн школу і взагалі цікаво що буде якщо не здати нмт https://university.ap.education/ — там саме допомагають з такими речами, типу "золотого року" за кордоном, а потім можна спокійно продовжити в Україні чи ЄС без зайвих іспитів. Мені здається, це непоганий запасний план, особливо коли нерви на межі, але все одно особиста думка — головне не сидіти склавши руки, а пробувати варіанти.
Amiral
Новичок
*

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Сегодня в 15:19 »

До речі, останнім часом помічаю, що все більше випускників після таких невдач на НМТ не панікують, а просто переключаються на інші траєкторії. Хтось іде в коледж, хтось бере gap year і підтягує предмети, а дехто взагалі виїжджає вчитися за кордон на час, поки ситуація не стабілізується. Це вже не поодинокі випадки, а ніби ціла тенденція серед молоді — шукати обхідні шляхи, бо традиційний вступ в Україні став надто стресовим і непередбачуваним. Іноді думаю, може, це навіть на краще, бо змушує розглядати ширші можливості, а не зациклюватися на одному сценарії.
Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: