Main site Лига Защиты Гражданских Прав : Форум
Чт, 06 Ноя 2025, 21:10 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
Новости: Возобновление акции по донесению информации о прививках до беременных - http://www.privivok.net.ua/smf/index.php/topic,699.135.html

Начало   Помощь Поиск Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Як доглядати за лакофарбовим покриттям авто, щоб зберегти блиск надовго?  (Прочитано 43 раз)
Тень
Пользователь
**

Рейтинг: 0

Просмотр профиля
« : Пт, 24 Окт 2025, 17:22 »

Привіт всім. Підкажіть, хто що думає з приводу догляду за кузовом — у мене авто трохи старше п’яти років, і хочу, щоб лакофарбове покриття залишалося в нормі. Мию рідко, в основному після сильного забруднення, бо боюся використовувати надто агресивні засоби. Чув, що існує автохімія, яка допомагає зберегти блиск і не шкодить покриттю, але не знаю, яку краще брати. Може, хтось має досвід і знає, що реально працює, а що — марна трата грошей?
Милош
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #1 : Пт, 24 Окт 2025, 17:23 »

Та знаю, про що ти говориш! У мене теж авто старше шести років, і раніше просто мив водою — блиск швидко пропадав, з’являлися розводи. Потім спробував нормальну автохімію, яка підходить для покриття старих машин — і ефект реально відчутний! Блиск зберігається, бруд і реагенти менше прилипають. Ще купив кілька корисних автоаксесуарів, типу спеціальних губок і мікрофібри — дрібниця, а результат набагато кращий. Раджу не економити на якісних засобах, бо дешеве — це лише тимчасово.
Тень
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #2 : Пт, 24 Окт 2025, 17:23 »

Дякую, дуже корисна інформація! А можеш уточнити, як часто ти застосовуєш таку автохімію? І чи треба після кожного миття наносити автокосметику, чи це можна робити рідше? Просто хочу знайти баланс між ефектом і тим, щоб не витрачати багато часу та грошей на щотижневе миття. І ще цікаво — чи підходить такий догляд для автомобілів із комбінованим лакофарбовим покриттям, бо в мене деякі деталі вже трохи фарбовані повторно.
Милош
Пользователь
**

Просмотр профиля
« Ответ #3 : Пт, 24 Окт 2025, 17:24 »

Ні, не обов’язково після кожного миття наносити автокосметику, достатньо робити це раз на місяць, а в проміжках просто мити авто за допомогою якісної автохімії https://testmaker.com.ua/avtohimiya/   Так покриття зберігає блиск, і ризик появи подряпин мінімальний. Ще рекомендую звернути увагу на дрібні автоаксесуари, які допомагають у догляді — губки, мікрофібра, щітки для важкодоступних місць. Вони роблять процес зручнішим і ефект помітніший. Для комбінованого покриття підійдуть ті ж засоби, головне — перевіряти невеликий фрагмент перед нанесенням на всю деталь. Я так роблю вже рік, і машина виглядає майже як нова, хоча їй більше шести років.

Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: